In the spotlight! Eindproduct muziektherapie Selma Gros

Een muziektherapeutische behandelmodule voor executieve functies
De inzet van „GarageBand“ bij jongeren met traumatisch hersenletsel

De module beschrijft een muziektherapeutische behandelmodule voor jongvolwassenen die na traumatisch hersenletsel problemen hebben op het gebied van de executieve functies. Door middel van stapsgewijs uitgeschreven werkvormen oefent de revalidant de omgang met complex doelgericht gedrag. Doelstellingen hierbij zijn het verbeteren van het werkgeheugen, het organiserend vermogen, het volgen van aanwijzingen en het maken van keuzes. De toegepaste interventies zijn afkomstig uit de neurologische muziektherapie. Binnen de werkvormen wordt gebruik gemaakt van de applicatie „GarageBand“ voor iPad.

Lees hier meer over Selma Gros

Download (PDF, 770KB)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.