Demenz: een muzikaal eerbetoon aan leven met dementie, kom luisteren! 24 september 2017 te Hilversum

Laatste kaarten ‘Demenz’
een eerbetoon aan dementie
m.m.v. Prof. Dr. Erik Scherder en Angela Groothuizenzondagmiddag 24 september om 14.30 uur
Studio 1 van het Muziekcentrum Van de Omroep (MCO) in Hilversum

Dementie, een aangrijpende, nog steeds ongeneeslijke ziekte! Met het muzikale project Demenz vraagt De slagwerkgroep van Harmonie St. Michaël van Thorn op een bijzondere wijze aandacht voor deze aangrijpende ziekte. De achteruitgang in geheugen, cognitie, functioneren en het verlies van persoonlijkheid vormen de rode draad, maar vanzelfsprekend zijn ook tussentijdse ‘oplevingen’ zeer herkenbaar. Dr. Tim Leufkens en Prof. Dr. Erik Scherder zullen op zeer inspirerende wetenschappelijke wijze de compositie Demenz introduceren.
Angela Groothuizen zingt onder begeleiding van het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie haar prachtige lied Dwaal. Prof. Dr. Erik Scherder vertelt inspirernd over de positieve effecten van muziek op het brein.
Om een muzikaal steentje bij te dragen aan dementie gaat een deel van de opbrengst van het benefietconcert naar de Stichting Music and Memory. Met iPods-projecten in zorginstellingen bereiken zij dat patiënten uit een isolement kunnen komen door te luisteren naar persoonlijke muziek op een persoonlijke iPod. Dat heeft een bewezen gunstig effect op communicatie en contact met de (behandel)omgeving.

Via de website van met MCO kunt u nog kaarten bestellen om dit muzikale project bij te wonen.

Onderstaand ziet u de poster met aanvullende informatie, of bezoekt u www.verklanking.nl

Met muzikale groet,
Mede namens Harmonie St. Michaël Thorn,
Koninklijke Biltse Harmonie
Tineke van Hoeijen

Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum
Telefoon: 035-6714194

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is goed bereikbaar met zowel de auto als het Openbaar Vervoer.

Per auto: te bereiken vanaf de Ring Hilversum, sla af bij de Watertoren op de Insulindelaan. Op een van de parkeerplaatsen kunt u gratis parkeren.
Per OV trein: Het MCO is 10 minuten lopen van station Hilversum Mediapark: loop om het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid heen rechtsaf de Insulindeweg op, bij de watertoren linksaf.
Per OV Bus: vanaf Hilversum CS: De Heuvellaan bevindt zich op 5 minuten lopen van de bushalte Trompenbergerweg (bus 105 r. Kortenhoef).

Parkeren
Het schitterende monumentale gebouw, beschikt ook over een tweetal eigen parkeerplaatsen, welke ruimte bieden aan meer dan 100 auto’s.
De route naar deze parkeerplaatsen staan in de omgeving duidelijk aangegeven (P1 aan de Heuvellaan, P2 aan de Steijnlaan). Bij grote drukte openen wij extra parkeerruimte aan de Heuvellaan (P3).

Minder validen
Het gebouw is ook toegankelijk voor mensen met een rollator of mensen in een rolstoel.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.