Goddelijke Pan op dak ArtEZ geplaatst

Tubantia, 20-4-2018

ENSCHEDE – Het goddelijke lichaam van Pan zit op het dak van ArtEZ Conservatorium aan de Van de Essengaarde in Enschede. Met een hijskraan werd het zeven meter hoge kunstwerk vrijdagochtend boven de entree geplaatst.

Het beeld van Pan is gemaakt door het Deventer kunstenaarsduo Spacecowboys en was vorig jaar tijdens de IJsselbiënnale te zien langs de IJssel tussen Deventer en Zutphen. De directeur van het ArtEZ conservatorium Rob Kramer zag het daar staan en kwam op het idee om het naar Enschede te halen.

Spannend moment

Kramer: “En nu zit Pan hier in Enschede alsof het er altijd al heeft gezeten. Geweldig!” De directeur is stiekem ook wel een beetje opgelucht. “Ik zag hoe het beeld vanochtend uit de werkplaats werd gehaald, maar het moment van plaatsing op ons dak was het allerspannendst.”

Met de komst van Pan is het pand nu aangekleed. “Het beeld past bij het pand, maar ook bij de opleiding. Onze studenten zijn volop in ontwikkeling en klaar om de wereld in te springen.” Pan geldt in de Griekse mythologie als de god van het woud en het dierlijk instinct, maar was ook een fluitspeler. Naar hem is de panfluit vernoemd.

© Reinier van Willigen
Bookmark the permalink.

Comments are closed.