Deltaplan Dementie, 19 november, De kunst van Samen. Mooie workshop hoe muziek verbindt!

‘De Kunst van Samen’ Deze bijzondere editie van het jaarevent mag u niet missen. Wij verwachten weer een grote opkomst. Schrijf u nu in en zorg dat u er op tijd bij bent voor de keuze van workshops en parallelsessies.

Workshop 14

Muziek verbindt – van muziek ter ontspanning tot therapeutische toepassing

Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT)

Marlies Brandt (muziektherapeut bij Atlant en voorzitter werkveldgroep Muziektherapie in de Verzorging en Verpleging) en Albert Berman (muziektherapeut bij GGz Centraal en voorzitter NVvMT)

Muziek is onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Het positieve effect van muziek op het welbevinden, cognitief functioneren en verminderen van probleemgedrag is inmiddels wel bekend. Maar om muziek weloverwogen in te zetten, als mantelzorger of professional, blijkt toch een hele ‘kunst’ te zijn. De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en de werkveldgroep Muziektherapie in de Verzorging en Verpleging (V&V) bieden in deze interactieve workshop een helder overzicht wanneer en door wie muziek ter ontspanning kan worden toegepast en wanneer het aanbod overgaat in op het individu toegesneden muziektherapie. Met praktische tips, voorbeelden uit de praktijk en ondersteund door – hoe kan het anders – live muziek.

Jaarevent Deltaplan Dementie 

Maandag 19 november 2018
Beatrix Theater Utrecht

Wat kunt u verwachten?
Zoals u van ons gewend bent bieden we ook dit jaar een rijk en gevarieerd programma over de volle breedte van het Deltaplan Dementie: onderzoek, kwaliteit en de dementievriendelijke samenleving. Eén onderwerp krijgt extra aandacht: het belang van kunst en cultuur voor de mensen met dementie.
Na een verrassende aftrap starten we plenair met een prikkelend key-note programma. U maakt vervolgens een keuze uit één van de vier interessante parallelsessies: over onderzoek, dementiezorg, de dementievriendelijke samenleving of kunst en dementie.
In de middag volgt u 2 workshops uit een zeer divers workshopprogramma, geheel verzorgd door de lidorganisaties van het Deltaplan Dementie. In de pauzes is er uiteraard gelegenheid voor het ontmoeten van uw collega’s op de informatiemarkt.

Informatie en aanmelden
Alle informatie over het programma, locatie en inschrijving bereikt u via onderstaande button. U kunt zich tot vrijdag 9 november aanmelden. Wees er op tijd bij!

Graag tot ziens op 19 november!
Namens het Deltaplan Dementie
Marijke Vos, voorzitter
Naar de website voor informatie en aanmelden
Bookmark the permalink.

Comments are closed.