Muziektherapie sluit aan bij campagne DementieEnDan

 

Afgelopen maandag 3 juni zegden 75 organisaties hun definitieve medewerking toe aan de campagne DementieEnDan. Deze middag presenteerden onder meer Alzheimer Nederland, Rabobank Foundation, Achmea en VUmc Alzheimercentrum hun plannen voor de campagneweek van 20 – 29 september 2013. Tijdens de campagneweek DementieEnDan ligt overal in het land de focus op de mogelijkheden die er zijn om dementie draaglijker te maken. Dit initiatief van documentairemaker Ireen van Ditshuyzen is georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag op 21 september. Lees hier het persbericht over de campagne.

 

Dementie en Muziektherapie
Ook de opleiding Muziektherapie van ons conservatorium sluit aan bij de campagne DementieEnDan. Gedurende de hele campagneweek zijn er activiteiten rond dit thema, onder andere: workshops door muziektherapeuten die met de doelgroep werken, een gezamenlijk koor van studenten en dementerenden, een lezing van prof.dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie, een lezing door dr. Annemiek Vink over haar onderzoek naar dementie en muziektherapie, bijdragen aan de music games voor mantelzorgers en verzorgenden, een documentairemiddag en gezamenlijke Studium Generale-onderdelen met Saxion Hogeschool.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.