DementieEnDan? Projectweek muziektherapie 23 – 27 september ArtEZ Conservatorium Enschede

Dit jaar is er rond Wereld Alzheimerdag een week lang nationale aandacht voor de mogelijkheden die er zijn om het leven met dementie betekenisvol en dragelijker te maken. De campagneweek DementieEnDan, loopt van 21 tot 29 september.Veel mensen zien alleen de sombere kanten van dementie. In de campagne DementieEnDan wordt getoond wat er wél allemaal kan in het leven met dementie en wat hoopvolle ontwikkelingen zijn op wetenschappelijk gebied.

Ook de afdeling muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium sluit hierbij aan in deze projectweek, met vele informatieve lezingen en workshops, muziekmomenten en een Dementiekoor in samenwerking met verpleeghuis Bruggerbosch te Enschede.

Initiatiefnemer van de campagne, documentairemaker  Ireen van Ditshuyzen, heeft enkele jaren gewerkt aan een documentaire waarin zij vier mensen met dementie en hun partners volgt en deskundigen spreekt. De film wordt in de campagneweek in twee delen uitgezonden op maandag 23 en dinsdag 24 september om 21.00 uur door de AVRO op Ned 2.  Ook bij ArtEZ Muziektherapie zijn opnames gemaakt en te zien is hoe iemand met dementie muzikaal improviseert met de studenten muziektherapie.

U bent van harte welkom op maandag 23 september op het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij de lezingen van:

Dr. Annemiek Vink (10.00-11.00) over de werking van muziektherapie bij mensen met dementie en

Dr. Sytse Zuidema (14.00-15.00) over probleemgedrag bij dementie.

Op 24 september bij de Studium Generale van Saxion Hogeschool: How are you Today, over zorgtechnologie bij dementie tussen 15.00 en 17.00.

Op 26 september vindt het FIT-ART Symposium plaats te Lochem tussen 10.00 en 16.00 met vele inspirerende lezingen en workshops, zie hierover de verdere informatie op ons blog.

Kortom, een projectweek om niet te vergeten!

Carola Werger

Hoofd Afdeling Muziektherapie, ArtEZ Conservatorium Enschede

 

ArtEZ Conservatorium Enschede -Afdeling Muziektherapie

Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede

www.artez.nl/conservatorium

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.