23-29 september 2013 starten nieuwe trainingen Neurologische muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede

Trainingen Neurologic Music Therapy

Het 25-jarig bestaan van de opleiding Muziektherapie is twee jaar geleden gevierd met een jubileumsymposium ‘Exploring the Musical Mind’ en de training Neurologic Music Therapy. De training was zeer succesvol, zodat is besloten om dit jaar opnieuw deze training én een vervolgtraining (Fellowship) in ons cursusaanbod op te nemen. Beide trainingen worden in het Engels gegeven.  Vanwege de vele aanmeldingen is inschrijven helaas niet meer mogelijk.

 

Fellowship Training Neurologic Music Therapy

door prof. dr. Michael Thaut en Corene Thaut
23 tot en met 24 september 2013 aan ArtEZ Conservatorium in Enschede

 

Tijdens deze twee cursusdagen kunnen muziektherapeuten hun registratie als Neurologisch muziektherapeut omzetten in een Fellowship. Tijdens de Fellowship tonen zij aan (via videomateriaal), dat zij sinds hun training aan de slag zijn geweest met het gebruik van de 19 NMT-technieken. Deze  training is toegankelijk voor alle mensen met een NMT-certificering.

Basistraining Neurological Music Therapy

door prof. dr. Michael Thaut en Corene Thaut
26 tot en met 29 september 2013 aan ArtEZ Conservatorium in Enschede

 

Deze training richt zich op de toepassingsmogelijkheden van muziektherapie voor cliënten met neurologische aandoeningen. Neurologische muziektherapie is een evidence-based behandeling, die ingezet kan worden bij traumatisch hersenletsel, beroerte, de ziekte van Parkinson en Huntington, de ziekte van Alzheimer, autisme en andere neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose en spierdystrofie. De belangrijkste principes van de NMT komen binnen deze cursus aan bod. De training richt zich op het leren toepassen van 19 technieken ter stimulering van motoriek, spraak-taal en cognitieve functies. Een interessante training voor zowel muziektherapeuten als voor andere disciplines werkzaam met de doelgroep.

Deze  training is toegankelijk voor afgestudeerden van diverse disciplines met minimaal hbo-niveau.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.