ArtEZ Docente Muziektherapie Manon Bruinsma bij Een Vandaag; woensdag 17 september om 18.15 op 1

Afgelopen vrijdag is docente Manon Bruinsma van Muziektherapie geïnterviewd voor het programma Eén vandaag. Aanleiding is de documentaire Alive Inside, die 16 september zijn Nederlandse première beleeft tijdens het IDFA-festival. Deze aanstekelijke film laat zien hoe muziek de gevoelens en herinneringen van dementerende ouderen doet herleven, en zo hun levens transformeert.

Manon Bruinsma ontwikkelde, samen met Barbara Wessel, speciaal voor dit doel een iPodprogramma die door familieleden of zorginstellingen in te zetten zijn. De uitzending waarin ze meer vertelt over de werking van muziektherapie is woensdag 17 september om 18.15 uur op Ned. 1.De trailer van Alive Inside laat heel mooi zien hoe mensen met dementie of alzheimer ‘ontwaken’ bij het horen van de melodieën uit hun jeugd.Kijk hier de uitzending terug bij Een Vandaag, luister hier terug Radio Een Vandaag

Bookmark the permalink.

Comments are closed.