Doctor Beat presenteert!

 

DoctorBeat: Muziek nodigt uit tot bewegen

 “Voldoende lichaamsbeweging is erg belangrijk. En we weten het natuurlijk al lang; muziek nodigt uit tot bewegen en maakt bewegen gemakkelijker. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sterker, zonder muziek staan deze mensen soms letterlijk stil. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek helpt om beter te lopen en beter te bewegen.”, stelt ParkinsonNet directeur Dr. Marten Munneke.

DoctorBeat heeft hierop een antwoord en biedt mensen met de ziekte van Parkinson een compleet oefenprogramma op muziek. Deze baanbrekende uitgave bestaande uit een werkboek, een cd en een ondersteunende website is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van een zorginstelling, een conservatorium, twee uitgeverijen en ParkinsonNet. Zaterdag 24 januari bieden zij, de Frankelandgroep, ArtEZ Conservatorium, uitgeverij MéMé, DZV Publishing, ParkinsonNet en projectleider Martien van Oostrom (muziektherapeut, producer en muzikant Pater Moeskroen) het eerste exemplaar van DoctorBeat aan, aan bestuurslid Joan van Haaften van de Parkinson Vereniging.

Wilt u het boek bestellen, dan kan dit via onderstaande link:

Uitgeverij Mémé

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.