Basistraining Neurological Music Therapy, maandag 7 tot en met donderdag 10 september 2015

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 september komen Prof.dr. Michael Thaut en Dr. Corene Thaut aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede weer een basistraining Neurologische muziektherapie verzorgen. Bij genoeg belangstelling zal op 5 en 6 september een fellowship-assessment worden georganiseerd.

Neurologische muziektherapie is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde behandeling, die ingezet kan worden bij traumatisch hersenletsel, beroerte, de ziekte van Parkinson en Huntington, de ziekte van Alzheimer en andere neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose en spierdystrofie. De toepasbaarheid van de neurologische muziektherapie blijkt echter verder te reiken. Ondertussen zijn de eerste wetenschappelijke resultaten geboekt met mensen met Down, autisme spectrum stoornissen en psychiatrische problematiek.

Tijdens de training komen de belangrijkste principes van de NMT aan bod. De training richt zich op het leren toepassen van 20 technieken ter stimulering van motoriek, spraak-taal en cognitieve functies.

Voor verder informatie over locatie, kosten, aan te schaffen literatuur, tijdstippen en onderwerpen verwijzen wij u naar de websites:

* NMT-Basistraining 
* NMT-fellowship

Bookmark the permalink.

Comments are closed.