Prachtig initiatief van alumni ArtEZ Popacademie Sofia Dragt

SOFIA DRAGT EN ALZHEIMER NEDERLAND SLAAN HANDEN INEEN www.sofiadragt.com

Posted September 3rd, 2015 at 2:09 pmNo Comments Yet

SEOTS artwork6Zangeres en componist Sofia Dragt steunt met de opbrengsten van haar nieuwe single ‘Sing each other to sleep’ Alzheimer Nederland. Het liedje is speciaal gecomponeerd voor de korte film ‘Ze kent me nog’. Op een gevoelige manier worden de effecten van de ziekte van Alzheimer op het leven van een echtpaar dat 40 jaar getrouwd is in beeld gebracht. 
Dementie en muziek
Alzheimer Nederland is blij met deze bijdrage van Sofia Dragt. ‘Heel bijzonder dat Sofia Dragt, als talentvolle singer-songwriter, dit Alzheimer Nederland heeft aangeboden. De combinatie van muziek en het indringende beeld maken dat het direct raakt’ aldus Gea Broekema-Prochazka, directeur/bestuurder Alzheimer Nederland.
Muziek is belangrijk voor veel mensen en zeker ook voor mensen met dementie en hun naasten. Muziek kan gevoelens oproepen die bij de (muziek)herinnering horen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij alzheimer de hersenregio van het muzikale geheugen lang in tact blijft.

Volksziekte nummer 1
De opbrengsten zullen ingezet worden om meer onderzoek naar dementie mogelijk te maken. Ondanks wereldwijd onderzoek is er nog geen geneesmiddel tegen dementie gevonden. Dementie is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. De kans dat iemand dementie krijgt is maar liefst 1 op 5. Het is vrijwel zeker dat je in je leven te maken krijgt met dementie, als patiënt of als naaste.

Sofia Dragt
In 2013 schopte Sofia het tot de finalisten van de Beste Singer-Songwriter van Nederland en presenteerde zij haar debuutalbum ‘I See You’ in een bomvol Paradiso. Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland eind 2013 was Sofia met haar band te gast in De Wereld Draait Door. Met haar nieuwe single raakt Sofia mensen recht in het hart. De korte film is geregisseerd door Kevin Geurts (GeschikteGasten.nl).
Alzheimer Nederland ondersteunt dit initiatief en verspreid de single in aanloop naar Wereld Alzheimer Dag (21-09-2015) via haar digitale kanalen, zoals Spotify en het platform Muziekherinneringen.nl. De bijbehorende film is vanaf 21 September beschikbaar via Youtube.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.