In the spotlight! Eindproduct muziektherapie Herman van Veelen “If I had a Hammer”

If I Had A Hammer
Using Music (Therapy) in Nonviolent Struggle
Herman van Veelen
Geweldloos verzet is een vorm van conflict transformatie die het meest bekend is van leiders als Ghandi en Martin Luther King. Momenteel is er een beweging van vluchtelingen in Europa die geweldloos verzet gebruiken om voor hun rechten op te komen. Uit een literatuuronderzoek komen 25 technieken naar voren om dit soort geweldloos verzet te ondersteunen met muziek en muziektherapie. Een paar voorbeelden van muzikale technieken zijn: entertainment, overtuiging door tekst, muziek als teken van aanwezigheid, sfeer veranderen, verboden muziek maken en moed opbouwen; en van therapeutische technieken: politiserende hulpverlening, empowerment en geweldloosheidstraining.

Download (PDF, 528KB)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.